Sharon Kips door bij X-Factor

11 december 2006.  Sharon Kips uit Biddinghuizen is bij het RTL televisieprogramma X-Factor doorgedrongen tot de laatste 6 kandidaten in de categorie 'solisten tussen 15 en 25 jaar'.

De 22-jarige Biddinghuizense is ook op de website van het TV-programma aan het woord, over het feit dat Nadeche en Henkjan Smits na haar optreden moesten huilen.This is art
Ze schrok er zelf van dat Nadeche en Henkjan Smits na haar nummer moesten huilen. Zijzelf was ook diep onder de indruk van anderen. "This is art man!", sprak ze na de solorondes ontroerd. "Iedereen zong zo goed, je kreeg er kippenvel van." Sharon zingt het nummer 'I'll always love you' al vanaf haar tiende. "Toen ik klein was, was ik een beetje fan van Whitney Houston. Dat nummer is het mooist met piano." Viel zij eerst niet zo op bij Henkjan Smits, vanaf deze performance is dat compleet anders.

Na de duettenronde zei Henkjan Sharon nog dat hij Maruja boven haar prefereerde:
"Ik heb bij jou een aantal keer gedacht: Sharon, wie is dat ook alweer? Dat is geen goed teken. Je zingt hartstikke goed, maar misschien ben je de dupe dat ik nu de categorie 15 t/m 25 jaar heb. Daardoor, als ik nu moet kiezen, dan wordt het Maruja. Maar het gekke is dat als ik nu naar de monitor kijk, waar jij close up in staat, en als jij zingt, dan heb je wel wat. Dus er is niets mis met je uitstraling, niets mis met je optreden en je hebt het goed gedaan." Henkjan bleef twijfelen na de duettenronde en koos uiteindelijk voor zowel Maruja als Sharon.

Zijn twijfel is weg na de soloronde, en meer dan dat:
"Jij hebt iets heel bijzonders gedaan. Vanochtend zei ik je dat je een onbetekenend, goed zingend meisje bent. Nu kan ik je zeggen dat ik je mijn hele leven niet meer ga vergeten, omdat je in zo’n setting zoveel emotie kan laten horen is heel bijzonder. Het zou ook heel raar zijn als we jou naar huis sturen met de boodschap dat je niet door bent. Dus je bent met vlag en wimpel door naar de volgende ronde en het was echt het beste optreden van de elf, mijn complimenten. Je hebt weer laten horen hoe mooi het is om muziek te maken, gefeliciteerd!"


Ga naar de biografie van Sharon

X-Factor
X FACTOR is elk weekend te zien op RTL 4. Op zaterdag vanaf 20:00 uur en op zondag vanaf 21:30 uur. Iets gemist? Maandag zie je op RTL 7 om 20:30 uur de herhaling.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat