Sharon weer een ronde verder in X-Factor

29 januari 2007.  Er zijn nog maar vijf kandidaten over in het populaire programma X-factor.

Een van hen is Sharon Kips uit Biddinghuizen Ook deze week weer besliste de kijker dat Sharon een ronde verder mag. Over vier weken is de grote finale en als één van de laatst overgebleven kandidaten gooit ze hoge ogen om daar deel van uit te maken.

‘Het ging goed, ik ben heel tevreden’, constateert zangeres Sharon Kips zaterdag na afloop van het live optreden in het programma X-factor waarbij ze als eerste kandidaat de bühne in studio 22 te Hilversum mocht betreden.


Sharon met de vlag van Biddinghuizen

Deze week vertolkte ze de nummer 1 hit van Randy Crawford uit begin jaren tachtig, ‘One day I’ll fly away’, in een speciaal voor haar aangepast arrangement.

Gezeten op een kruk op het podium lukte het kleine frêle meisje uit Biddinghuizen wat geen enkele andere kandidaat na haar voor elkaar wist te krijgen; al na enkele noten verstomde het rumoer in de zaal en het massaal naar de studio gekomen publiek werd doodstil. Ademloos werd er geluisterd naar haar zangkunsten, gefascineerd gekeken naar de ingetogen bewegingen, om na afloop in een massaal applaus los te barsten.

Opzien tegen het commentaar van de jury doet Sharon eigenlijk nooit. ‘Het oordeel van de jury is natuurlijk belangrijk voor me, maar niet beslissend of ik door mag gaan. Dat wordt uitgemaakt door de kijkers, die door bellen of het sturen van een sms, hun steun aan mij betuigen. De mening van het publiek is voor mij dus het allerbelangrijkst.’

Ook deze week was de jury weer lovend over Sharon, zoals eigenlijk altijd het geval is. Terwijl de andere kandidaten er soms verbaal flink van langs krijgen is over de zangkwaliteiten van de Biddinghuizense eigenlijk nooit echt discussie.

Tijdens de Result show van zondag hoefde de Biddinghuizense niet lang in spanning te zitten. Als eerste hoorde ze bij monde van presentatrice Wendy van Dijk de verlossende woorden: ‘Je bent door!’ Collega-kandidaten Dorine en Christian waren minder fortuinlijk en moesten beiden hun liedje nogmaals ten gehore brengen, waarbij de zevenenzestigjarige Dorine het onderspit moest delven.

Volgende week zal Sharon twee nummers ten gehore brengen. Een favoriet liedje van zichzelf en een favoriet liedje van coach Henkjan Smits.

In Biddinghuizen groeit ondertussen het enthousiasme voor de beroemde dorpsgenote met de dag. De speciale Sharon poster is bij veel huizen voor de ramen geplakt en deze week zullen er spandoeken in het dorp verschijnen.

Burgemeester Aat de Jonge liet weten trots te zijn op de talentvolle inwoonster van Biddinghuizen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat