Sharon en Biddinghuizen omarmen elkaar

Sharon en Biddinghuizen omarmen elkaar 13 februari 2007.  In het kader van het tv-programma X Factor bezochten RTL4 en Sharon vandaag Biddinghuizen. Een langdurig bezoek, waarvan beelden zaterdag aanstaande tijdens de uitzending zullen worden gebruikt.

De dag begint ’s ochtends, als Sharon haar oude stageplaats Het Colombinehuis bezoekt. Hiervan is Sharon totaal niet op de hoogte, dus de verrassing is ook voor haar groot. Tijdens het bezoek aan het vakantiehuis (waarvoor al eens eerder werd opgetreden), wordt er natuurlijk ook gezongen.

Mediacircus
’s Middags wordt een bezoek worden gebracht aan Biddinghuizen zelf en aan het gemeentehuis. Als ‘lokale Sharon-verslaggevers’, zijn ook wij hierbij aanwezig. De tour begint in het gemeentehuis, waar ze welkom wordt geheten door burgemeester Aat de Jonge. Buiten staat de voltallige lokale pers te wachten op een geschikt moment voor foto’s, terwijl binnen de eerste opnamen worden gemaakt. Buitengekomen, wordt de vlag van Biddinghuizen gehesen door de door Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant gesteunde zangeres. Een mooi en trots moment voor ‘ons Biddinghuizers’.


Onder toeziend oog van burgemeester De Jonge en dorpsvoorzitter Jennie Brandsma wordt de Biddinghuizer vlag gehesen

’Sharon! Sharon!'
Op De Tamarisk (locatie Boshof) zitten ondertussen de kinderen van de bovenbouw met grote spanning te wachten op hun beroemde oud-schoolgenoot. De welkomsthaag buiten op het plein moet door de plots vallende regen toch maar komen te vervallen, maar in de aula wordt dit goed opgepakt door het onderwijspersoneel. “Tel eens af van 20 naar 0.” en “Laat eens een wave zien” vinden gretig gehoor. Alsof Sinterklaas op bezoek komt, zingen de kinderen en scanderen ze: “Sharon! Sharon!”. Rond drie uur is ze dan eindelijk daar en kan het feest beginnen. Opnieuw wordt de zangeres verrast, want ook haar oud-meester Anne Doedens is aanwezig in de met spandoeken behangen aula.


Met oud-meester Doedens

Zang
Natuurlijk wordt er gezongen. Eerst door de kinderen, daarna door Sharon, die op verzoek ’Loving You’ laat klinken. Directeur Sjoerd Feenstra presenteert het geheel en op zijn initiatief wordt samen ’k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God (in canon) gezongen. Sharon praat daarna nog met de ondertussen rustig geworden kinderen en inspireert hen niet op te geven. “Of je nu sport, zingt of iets anders graag doet, blijf in jezelf geloven en je weet nooit hoever je komt.” Behalve goede woorden is er ook een verrassing voor de kinderen. Allemaal krijgen ze een ‘Sharon’-button uitgereikt, waarop velen natuurlijk graag haar handtekening willen.


Eén van de gelukkigen met handtekening...

Buttons
Na een korte opname in een klaslokaal, vertrekt de stoet voor een korte route door het dorp en op weg naar Het Koetshuis. Daar zit het ‘Zooitje Ongeregeld’ al de hele middag bij elkaar, druk bezig meer Sharon-buttons te maken. Onder de bezielende leiding van Dik Pater kan de zangeres zelf de laatste hand leggen aan één van de buttons. Pater: “Het werkt heel eenvoudig. Plaatje erop, achterkant erop en deze handel naar beneden halen.” Gelukkig wordt daarna de opname even gestopt en is er tijd voor ontspanning (koffie!), handtekeningen en foto’s met fans. Het einde van een promotiedag voor Biddinghuizen is hiermee bijna in zicht.Posters
“Voor het eindshot zouden we graag een opname in het dorp zelf maken. Als het kan met veel posters voor de ramen,” vertelt de programmaleider ons. Een telefoontje en autorit naar Vlaanderen Mailing later staan mensen van Dorpsbelangen aan de Kopakker, waar de bewoners worden gevraagd een poster voor de ramen te hangen. Hieraan wordt, zoals gehoopt, goed gehoor gegeven en sommigen hebben, als de camera’s eenmaal gearriveerd zijn, zelfs de vlag uitgehangen.Met een pose voor één van de huizen, sluiten burgemeester De Jonge en Sharon de opnamedag af en kan ieder weer zijn eigen weg gaan. Op naar de halve finales van X Factor zaterdag aanstaande.

 • Klik hier voor alle foto's op het gemeentehuis
 • Klik hier voor alle foto's op de Tamarisk
 • Klik hier voor alle foto's in het Koetshuis
 • Klik hier voor alle foto's op de Kopakker

  Redactie BHZNet.nl

  Bron: BHZNet.nl
  << Terug naar overzicht
 • Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

  Realisatie: Sybit - Software op Maat