Flevoboulevard feliciteert 10-jarig Colombinehuis

Flevoboulevard feliciteert 10-jarig Colombinehuis 23 maart 2007.  Een moment van terugkijken en vooruitkijken. Donderdagmiddag werd het 10-jarig bestaan van het Colombinehuis gevierd, waarbij het huis werd verblijd door een cadeau van de vereniging Flevoboulevard.

Officieel bestaat het Colombinehuis dit jaar tien jaar, al begonnen de voorbereidende activiteiten voor het in die tijd unieke huis al in 1989. Het tienjarig bestaan zal dit seizoen op verschillende manieren worden gevierd, onder andere middels een pompoenenwedstrijd. Donderdag werd het feestjaar geopend met een persmoment in samenwerking met de Flevoboulevard.Feestelijk
De entourage is feestelijk en stijlvol tegelijk. Na buiten verwelkomd te zijn door twee doedelzakspelers, krijgen we bij binnenkomst een glas champagne aangereikt. Er is even tijd voor een praatje voordat het officiële gedeelte begint. In het theater klinkt muziek en in het restaurant is er een hapje of drankje. We zien natuurlijk een trotse Mary van Veen, die door verschillende aanwezigen wordt gefeliciteerd. Samen met Willem Flantua heeft zij de dagelijkse leiding in het huis.


Uit handen van burgemeester De Jonge krijgen Mary van Veen en Willem Flantua bloemen

Toespraken
Na een korte introductie, is het woord aan burgemeester Aat de Jonge. In de hal van het Colombinehuis krijgen we direct de mogelijkheid de expositie Kunstlijn ’98 te bekijken. Het kunstwerk dat naast hem staat, geeft hem inspiratie genoeg voor lovende woorden aan het adres van Van Veen en Flantua. De boodschap is helder. "Om een huis als dit al tien jaar te kunnen runnen, zijn vele handen nodig. Handen die hier in Biddinghuizen uit de mouwen worden gestoken en die ook de komende jaren nodig zijn."


Voor het kunstwerk hebben de handen van Van Veen en Flantua model gestaan. De Jonge schudt de hand

Recreatiegebied
We worden een ruimte verder geleid. In het theater spreekt Irma van der Mee van de vereniging Flevoboulevard de aanwezigen toe. Van der Mee was in 2006 ambassadeur van het recreatiegebied in de NCRV-wedstrijd "De mooiste plek van Nederland". Omdat tijdens dat programma het Colombinehuis al werd gezocht voor samenwerking en omdat het huis in het gebied ligt, zag de vereniging voldoende reden dit jubileum met hen te vieren. Tegelijk maak Van der Mee de gelegenheid gebruik de activiteiten van de vereniging, waarin 21 bedrijven zich verenigd hebben, onder de aandacht te brengen. Zo zal er op 1 september een muziekfestival worden georganiseerd met gratis entree.Cadeau
Nadat ook Leo Born, voorzitter van de omroepvereniging NCRV, het woord heeft gehad, kan het cadeau worden overhandigd. Hiervoor moeten we naar weer een andere ruimte van het huis: de tuin. Op deze manier krijgen we in ieder geval een goed beeld van het Colombinehuis. In de tuin blijkt een bank te zijn neergezet als cadeau en als herinnering aan het tienjarig bestaan. De dankbaarheid is groot als Van Veen en Flantua plaatsnemen op de bank voor een fotomoment.


Willem Flantua, Irma van der Mee, Mary van Veen en Leo Born poserend op de bank die het Colombinehuis cadeau kreeg van de Flevoboulevard

Muzikaal slot
De middag is dan bijna ten einde, maar niet voordat er wordt afgesloten met muziek. Sharon Kips, al eerder zingend te gast in het huis, heeft al verschillende keren moeten poseren voor een foto en lijkt op momenten meer aandacht te krijgen dan het Colombinehuis zelf. De Biddinghuizense, net terug van CD-opnames in Zweden, trakteert de aanwezigen op een optreden.Met al deze aandacht en steun is er voor het Colombinehuis in ieder geval genoeg reden nog flink wat jaren verder te gaan.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat