Walibi start gezond seizoen

28 maart 2007.  Op vrijdag 6 april opent Walibi World haar poorten voor een nieuw en vooral gezond seizoen. De restaurants worden rookvrij en er komt een grotere variëteit aan gezond eten en drinken.

Daarnaast is het park op 13 en 14 april de locatie voor opvallende acties zoals de officiële wereldrecordpoging skippyballen en de achtbaanmarathon voor de Johan Cruyff Foundation.

Officiële wereldrecordpoging skippyballen
Op vrijdag 13 april a.s. zullen 2500 kinderen en jongeren in Walibi World een officiële poging wagen het huidige wereldrecord skippyballen te verbreken. Dit in het kader van de campagne “angst overwinnen” van ziekenhuis St. Jansdal in het nabij gelegen Harderwijk. Ze worden gesteund door maarliefst zeven burgemeesters uit naastgelegen gemeenten. Na afloop zal de cheque met de sponsoropbrengsten aan St Jansdal worden overhandigd door X-factor winnares Sharon Kips. De Guinness World recordpoging skippyballen zal starten om ca. 09.30 uur, rond het reuzenrad van Walibi World.


De recordpoging van 2005

Gehandicapte jongeren, 8 uur in achtbaan voor goed doel
Op zaterdag 14 april stappen om 9 uur ’s ochtends zes helden in de houten achtbaan Robin Hood, om er pas 8 uur later weer uit te komen. De deelnemers hebben zelf een handicap of een familielid met een handicap. Ze willen dan ook meer bekendheid geven aan het belang van uitgaan en sporten voor deze doelgroep. Omdat Walibi World het afgelopen seizoen de prijs won voor het meest rolstoeltoegankelijke park van Nederland, is het park gekozen als de locatie voor de achtbaanmarathon. De opbrengsten van deze actie gaan naar de Johan Cruyff Foundation, die steun geeft aan sportprojecten voor valide- en mindervalide jongeren. Voormalig Idols finaliste Maud zal de deelnemers steunen door een optreden te geven tijdens de achtbaanmarathon.Gezonde keuze
Al jaren biedt de horeca van Walibi World meerdere gezonde keuzes aan als verse salades, vers fruit, verse vis, broodjes gezond en vruchtensappen. Dit seizoen zal het gezonde aanbod worden uitgebreid en extra aandacht krijgen door het speciale “Gezonde Keuze” logo. Daarnaast zijn vanaf dit seizoen alle publieke restaurants van Walibi World rookvrij. Dit om vooral de jongste bezoekers een gezonde, rookvrije omgeving te kunnen bieden.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat